Tradiční jídlo, které se dá ještě vylepšit sýrem. Vyzkoušejte tento vynikající a velmi rychlý pokrm!
Ingredience
- 800g (1ks) květáku
- 4ks vejce
- 50g strouhaného sýra (parmezánu, goudy, eidamu,…)
- 1ks jarní cibulky
- 50g másla
- sůl, pepř, kmín (dle chuti)
- pažitka na posypání
Postup
- Květák očistěte, rozeberte na růžičky a dejte vařit do osolené vody s kmínem.
- Poté přeceďte a květák nasekejte najemno.
- Na pánvi rozehřejte máslo, zpěňte cibuli (i s natí), přidejte nasekaný květák a chvilku restujte.
- Přimíchejte vejce a nechte srazit. Poté zamíchejte.
- Nakonec přisypte nastrouhaný sýr, promíchejte a vypněte oheň.
- Podávejte ozdobené pažitkou s brambory a zeleninou.
Pokud si chcete recept vylepšit, můžete navrch přidat orestovanou slaninu.