Trhané maso v bagetě

Trhané maso v bagetě
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 8

Kořeněné, a přesto jemné kuřecí maso s cibulí a plátky papriky. Chutě se dokonale spojí v jedno s křupavou bagetkou a jakoukoliv zeleninou a sýrem navíc.

Ingredience

  • 1 kg vykostěných kuřecích prsou bez kůže
  • 1 středně velká cibule, nakrájená na tenké proužky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na tenké proužky
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky černého mletého pepře
  • 1/2 čajové lžičky česnekového prášku
  • 3 lžíce steakové omáčky
  • bagety

Postup

  • V malé misce smíchejte sůl, pepř, česnekový prášek a steakovou omáčku a maso pomažte ze všech stran.
  • Do hrnce s nepřilnavým povrchem vyložte na dno plátky cibule a papriky.
  • Přilijte kuřecí vývar a na zeleninu položte kuřecí prsa.
  • Hrnec zakryjte víkem a na mírném ohni vařte po dobu 6 až 7 hodin nebo při vysokém ohni po dobu 3 až 4 hodin, dokud není maso jemné a dopečené.
  • Poté opatrně vyjměte kuře z hrnce a natrhejte za pomoci vidliček.
  • Natrhané maso vraťte zpět do hrnce a smíchejte s obsahem v hrnci.
  • Podávejte v bagetě s nastrouhaným sýrem, zeleninou i s jakoukoli omáčkou.
Sýrové kuřecí trhané maso v bagetě se zeleninou.
zdroj: life-in-the-lofthouse.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.