Špekáčkové jednohubky na pivě

Špekáčkové jednohubky na pivě
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 7

Skvělý recept, kterým můžete oživit například nejrůznější zahradní party.

Ingredience:

  • 5 špekáčků
  • 2 šálky piva
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 1 PL dijonské hořčice
  • 1 PL nasekané petrželky
  • 2 čajové lžičky kukuřičného škrobu

Postup:

  1. Špekáčky z obou stran zlehka opečte na grilu či na pánvi.
  2. Pivo a hnědý cukr vložte do hrnce a přiveďte k varu.
  3. Snižte teplotu a vařte 10-15 minut nebo dokud se směs nezredukuje a mírně nezhoustne.
  4. Přidejte do směsi dijonskou hořčici a důkladně promíchejte.
  5. Kukuřičný škrob smíchejte se lžící studené vody a vlijte též do pivní směsi.
  6. Přiveďte směs k varu a za stálého míchání vařte 1 minutu, dokud omáčka nezhoustne.
  7. Nakrájejte špekáčky na přibližně centimetrové kousky a přidejte je do hrnce s omáčkou.
  8. Promíchejte a posypte čerstvou petrželkou.

Následně už stačí do jednotlivých kousků zapíchnout párátko a originální buřty na pivu jsou na světě.

Kousky špekáčků v pivním přelivu posypané petrželkou
zdroj: dinneratthezoo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.