Zapečená fileta s krémovou omáčkou

Zapečená fileta s krémovou omáčkou
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Tento recept na zapečené rybí filé v troubě s krémovou omáčkou si zamilujete!

Ingredience

  • 4ks rybích filet bez kůže a kostí
  • 50g másla
  • 100ml smetany
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1,5 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř
  • 1ks cibule
  • čerstvá petrželka a plátky citronu k podávání

Postup

  • Předehřejte si troubu na 200°C.
  • Rybí filety nejdříve osušte papírovou utěrkou a poté ze všech stran osolte a opepřete.
  • Do rendlíčku dejte rozpustit máslo, přilijte smetanu, prolisujte česnek a přidejte hořčici, citronovou šťávu, sůl, pepř a míchejte do bodu varu.
  • Rybu vložte do pekáčku, posypejte cibulí a nakonec zalijte smetanovo-citronovou omáčkou.
  • Pečte asi 10-12 minut, dokud nebude ryba nazlátlá. Vyjměte z trouby.
  • Filety podávejte ozdobené petrželkou, citronem a pokapané omáčkou z pekáčku.
Ryba zapečená ve smetanové omáčce s citronem a bylinkami.
Zdroj: experimenteausmeinerkueche.de

Zdravý pstruh 4x jinak! Pečený či dušený, máme je všechny.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.