Tento recept na zapečené rybí filé v troubě s krémovou omáčkou si zamilujete!
Ingredience
- 4ks rybích filet bez kůže a kostí
- 50g másla
- 100ml smetany
- 1-2 stroužky česneku
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1,5 lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř
- 1ks cibule
- čerstvá petrželka a plátky citronu k podávání
Postup
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Rybí filety nejdříve osušte papírovou utěrkou a poté ze všech stran osolte a opepřete.
- Do rendlíčku dejte rozpustit máslo, přilijte smetanu, prolisujte česnek a přidejte hořčici, citronovou šťávu, sůl, pepř a míchejte do bodu varu.
- Rybu vložte do pekáčku, posypejte cibulí a nakonec zalijte smetanovo-citronovou omáčkou.
- Pečte asi 10-12 minut, dokud nebude ryba nazlátlá. Vyjměte z trouby.
- Filety podávejte ozdobené petrželkou, citronem a pokapané omáčkou z pekáčku.
Zdravý pstruh 4x jinak! Pečený či dušený, máme je všechny.