Rybí filety pečené v troubě

Rybí filety pečené v troubě
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 1

Pokud nemáte po ruce čerstvou rybu, nevadí. Na tento recept stačí mražené rybí filé. Pochutnejte si!

Ingredience

  • mražené rybí filety
  • 1ks citronu
  • 50g másla
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka

Postup

  • Předehřejte troubu na 170°C.
  • Filety nechte rozmrznout, osušte papírovými ubrousky a ze všech stran osolte a opepřete.
  • Pokud nestíháte, osolte a opepřete ještě zmražené filety.
  • Potřete olivovým olejem, pokapejte šťávou z citronu a dejte do máslem vymazaného pekáčku či zapékací mísy.
  • Filety pečte asi 15 minut dozlatova. Před podáváním ještě na každou z filet položte plátek másla a posypejte čerstvě nasekanou petrželkou.
  • Podávejte s bramborami, bramborovou kaší či s čerstvým pečivem.
Filety z tresky pečené s máslem a citronovou šťávou.
Zdroj: cooking.nytimes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.