Recept na zapečené rybí filé se smetanovými bramborami bude vaším kompletním obědem nebo večeří. Mezi vrstvy brambor můžete přidat jakoukoliv zeleninu (kukuřici, hrášek, papriku,…) či jakýkoliv sýr.
Ingredience
- 1kg vařených brambor ve slupce
- 1 smetana na vaření (12%)
- 400g rybích filet
- 4ks vajec
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžička soli
- 1 lžička sušeného tymiánu
- špetka pepře
Postup
- Brambory dejte vařit ve slupce.
- Pekáček nebo zapékací mísu vymažte máslem.
- Uvařené brambory oloupejte a nakrájejte buď na kolečka nebo kostičky (jak to máte rádi).
- Brambory naskládejte do pekáčku, osolte a opepřete.
- Předehřejte si troubu na 180°C. Na vrstvu brambor naskládejte rybu, kterou jste si také ze všech stran osolili a opepřili.
- Vajíčka rozšlehejte společně se smetanou, přidejte prolisovaný česnek a sůl.
- Filé zalijte smetanovou omáčkou a navrch filet ještě naskládejte tymián.
- Vše pečte cca 25 minut. Před podáváním nechejte asi 5 minut odpočinout a podávejte.