Zapečené filety z ryby se smetanovými bramborami

Zapečené filety z ryby se smetanovými bramborami
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Recept na zapečené rybí filé se smetanovými bramborami bude vaším kompletním obědem nebo večeří. Mezi vrstvy brambor můžete přidat jakoukoliv zeleninu (kukuřici, hrášek, papriku,…) či jakýkoliv sýr.

Ingredience

  • 1kg vařených brambor ve slupce
  • 1 smetana na vaření (12%)
  • 400g rybích filet
  • 4ks vajec
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • špetka pepře

Postup

  • Brambory dejte vařit ve slupce.
  • Pekáček nebo zapékací mísu vymažte máslem.
  • Uvařené brambory oloupejte a nakrájejte buď na kolečka nebo kostičky (jak to máte rádi).
  • Brambory naskládejte do pekáčku, osolte a opepřete.
  • Předehřejte si troubu na 180°C. Na vrstvu brambor naskládejte rybu, kterou jste si také ze všech stran osolili a opepřili.
  • Vajíčka rozšlehejte společně se smetanou, přidejte prolisovaný česnek a sůl.
  • Filé zalijte smetanovou omáčkou a navrch filet ještě naskládejte tymián.
  • Vše pečte cca 25 minut. Před podáváním nechejte asi 5 minut odpočinout a podávejte.
Plátek ryby s bramborami a smetanovou omáčkou.
Zdroj: eatbetter.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.