Rybí filetky v těstíčku

Rybí filetky v těstíčku
Příprava: 15 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 1

Smažené rybí filé v těstíčku si oblíbí zejména děti. Těstíčko můžete zvolit také klasické ze strouhanky nebo třeba z cornflakes pro ještě křupavější výsledek.

Ingredience

  • 3-4ks rybího filé
  • 1 vajíčko
  • 1 stroužek česneku
  • 50ml piva
  • 2 lžíce strouhaného eidamu/goudy
  • 3-4 lžíce hladké mouky
  • 1ks citron nebo limeta
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka
  • olej

Postup

  • Mražené filety nechte trochu rozmrazit. Nakrájejte na menší kousky.
  • Osolte je a opepřete ze všech stran. Poté pokapte citronem.
  • Z vajíčka, piva, sýru, mouky, česneku, soli, pepře a petrželky umícháte těstíčko. Pokud je příliš tekuté, přidejte mouku nebo naopak přilijte pivo.
  • Filety v těstíčku rovnoměrně obalte nejprve v mouce a poté v těstíčku.
  • Na pánvi rozpalte olej, do kterého pomalu vkládejte obalené filetky.
  • Osmažené filety podávejte s kaší, bramborami nebo čerstvým pečivem.
Obalovaná ryba v pivním těstíčku.
Zdroj: beyondthechickencoop.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.