Smažené rybí filé v těstíčku si oblíbí zejména děti. Těstíčko můžete zvolit také klasické ze strouhanky nebo třeba z cornflakes pro ještě křupavější výsledek.
Ingredience
- 3-4ks rybího filé
- 1 vajíčko
- 1 stroužek česneku
- 50ml piva
- 2 lžíce strouhaného eidamu/goudy
- 3-4 lžíce hladké mouky
- 1ks citron nebo limeta
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka
- olej
Postup
- Mražené filety nechte trochu rozmrazit. Nakrájejte na menší kousky.
- Osolte je a opepřete ze všech stran. Poté pokapte citronem.
- Z vajíčka, piva, sýru, mouky, česneku, soli, pepře a petrželky umícháte těstíčko. Pokud je příliš tekuté, přidejte mouku nebo naopak přilijte pivo.
- Filety v těstíčku rovnoměrně obalte nejprve v mouce a poté v těstíčku.
- Na pánvi rozpalte olej, do kterého pomalu vkládejte obalené filetky.
- Osmažené filety podávejte s kaší, bramborami nebo čerstvým pečivem.