Nekynutý makový závin z polohrubé mouky

Nekynutý makový závin z polohrubé mouky
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 10

Spěcháte a musíte něco připravit pro návštěvu nebo na oslavu? Zkuste náš nekynutý makový závin, který jistě stihnete než zazvoní zvonek.

Ingredience na těsto

  • 220g polohrubé mouky
  • 200g pomazánkového másla
  • 1 žloutek
  • špetka soli

Ingredience na náplň

  • 200g mletého máku
  • 1 lžíce švestkových povidel
  • 13 lžic mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • cukr krupice podle chuti
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 bílek na potření

Postup

  • Nejprve si připravte náplň. Zahřejte mléko, přidejte mletý mák, cukry, povidla, skořici a nechte asi 10 minut povařit.
  • Náplň nechte vychladnout.
  • Z mouky, másla, žloutku a špetky soli vypracujte hladké těsto.
  • Na pomoučněném vále rozválejte těsto na tenký plát a naneste makovou náplň.
  • Zaviňte a okraje zahněte dospodu.
  • Závin přeneste na plech s pečícím papírem, potřete rozšlehaným bílkem a pečte v předehřáté troubě při 180°C cca 35-40 minut nebo dozlatova.
  • Hotový závin nechte vychladnout, poprašte moučkovým cukrem a nakrájený podávejte.
Upečený závin s mákem z nekynutého těsta.
Zdroj: servus.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.