Není nic lepšího než kvalitní kus masa! A co teprve grilovaný a servírovaný s lahodným dipem či omáčkou. Vyzkoušejte argentinskou omáčku Chimichurri, po které se budete olizovat.
Ingredience
- 4 steaky z hovězí roštěné posypané mletým kmínem
Na omáčku Chimichurri:
- 42 g petrželky
- 2-3 stroužky česneku, nasekané
- 150 ml olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 2 lžíce vinného octa
- špetka mletého kmínu
Postup
- Na omáčku Chimichurri rozmixujte všechny ingredience, dokud nebudou jemně nasekané a přidejte kmín dle chuti.
- Rozpalte gril nebo předehřejte pánev.
- Celé steaky potřete olivovým olejem a z obou stran dochuťte solí, pepřem a mletým kmínem.
- Grilujte steaky po dobu 2-3 minut z každé strany.
- Odložte, nechte 10 minut odpočívat a podávejte s omáčkou Chimichurri.