Hovězí Stroganoff

Hovězí Stroganoff
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Vyzkoušejte nejúžasnější Stroganoff, jaký jste kdy měli! Šťavnaté hovězí kousky v neuvěřitelné omáčce ze zakysané smetany budete mít hotové za pouhých 30 minut.

Ingredience

  • 600 g steaku z hovězí roštěné bez kosti
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 velká cibule (nebo 2 malé), nakrájené na plátky
  • 300 g hub, nakrájených na plátky (ne příliš tenké)
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 1 polévková lžíce dijonské hořčice
  • 150 ml zakysané smetany
  • sůl a pepř dle chuti

K servírování:

  • 250 – 300 g těstovin nebo vaječných nudlí dle výběru
  • nasekaná pažitka, na ozdobu (volitelně)

Postup

  1. Pěstí (nebo válečkem či paličkou) natlučte steaky na tloušťku asi ¾ cm.
  2. Nakrájejte je na proužky a zbavte je přebytečného tuku.
  3. Posypte špetkou soli a pepře.
  4. Zahřejte 1 polévkovou lžíci oleje ve velké pánvi na vysokém plameni.
  5. Dejte polovinu hovězího masa na pánev a rychle ho rozprostřete.
  6. Nechte ho nedotčené po dobu 30 sekund, dokud nezhnědne.
  7. Hovězí maso rychle otočte (jak nejlépe umíte!).
  8. Nechte nedotčené po dobu 30 sekund, aby zhnědlo.
  9. Okamžitě přendejte na talíř.
  10. Nedělejte si starosti s růžovými kousky a s tím, že uvnitř bude maso syrové.
  11. Přidejte zbývající lžíci oleje a opakujte se zbývajícím hovězím masem.
  12. Snižte teplotu na střední plamen.
  13. Přidejte máslo a nechte ho rozpustit.
  14. Poté přidejte cibuli, restujte 1 minutu a přidejte houby.
  15. Restujte houby dozlatova.
  16. Seškrábejte dno z pánve, abyste získali všechny kousky.
  17. Přidejte mouku, vařte a míchejte 1 minutu.
  18. Během míchání přilijte polovinu vývaru.
  19. Poté přidejte zbylý vývar.
  20. Míchejte, poté přidejte zakysanou smetanu a hořčici.
  21. Míchejte, dokud se vše nepromíchá.
  22. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na střední plamen.
  23. Jakmile omáčka zhoustne (trvá to cca 3 – 5 minut), dle chuti osolte a opepřete.
  24. Přidejte zpět hovězí maso (včetně veškeré šťávy).
  25. Vařte 1 minutu a poté ihned vyjměte ze sporáku.
  26. Podávejte na těstovinách nebo vaječných nudlích, případně posypané pažitkou.
Omáčka s houbami, hovězím masem a zakysanou smetanou na těstovinách v hlubokém talíři.
www.recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.