Thajská hovězí roštěná s rýží

Thajská hovězí roštěná s rýží
Příprava: 20 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

Marinované hovězí maso, rýže s grilovanými houbami shiitake a zelenými fazolkami s červeným kari zahanbí jakékoli jiné jídlo. To musíte vyzkoušet!

Ingredience

  • 1/4 šálku ústřicové omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 polévková lžíce každého sušeného zázvoru
  • 1 polévková lžíce lisovaného česneku
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžička drceného chilli
  • 4 steaky z hovězí roštěné, každý o hmotnosti 175 až 250 g
  • 4 šálky nakrájených hub shiitake
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička červené thajské kari pasty
  • 1/2 lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • 500 g čerstvých zelených fazolek
  • 2 šálky horké, vařené dlouhozrnné bílé nebo hnědé rýže
  • 2 lžíce nakrájené jarní cibulky
  • 2 polévkové lžíce (jemně nasekaného koriandru
  • 1 lžička limetkové kůry
  • 1/4 šálku opečeného, ​​drceného kokosu

Postup

  1. V malé misce smíchejte ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, limetkovou šťávu, zázvor, česnek, rybí omáčku a chilli.
  2. Vyhraďte si 3 polévkové lžíce marinády a do zbývající marinády přidejte steaky.
  3. Nechte marinovat alespoň 20 minut.
  4. Mezitím ve velké misce smíchejte houby s vyhrazenou marinádou a položte na jednu stranu velkou vrstvu těžké fólie.
  5. Přehněte fólii a sevřete okraje, aby se utěsnily, a vytvořte tak bezpečný balíček.
  6. Ve velké misce promíchejte olej s kari pastou, solí a pepřem a smíchejte se zelenými fazolkami.
  7. Přendejte fazolky na jednu stranu jiného kusu těžké fólie, přeložte a utěsněte okraje a vytvořte druhý balíček.
  8. Předehřejte gril.
  9. Balíčky s fazolkami a houbami grilujte 8 minut, jednou otočte.
  10. Steaky vyjměte z marinády a podle chuti lehce dochuťte solí a pepřem.
  11. Umístěte steaky na gril a grilujte 8 až 10 minut, jednou otočte.
  12. Steaky vyjměte z grilu a nechte odpočívat cca 5 minut.
  13. Mezitím do velké mísy přidejte rýži, jarní cibulku a koriandr.
  14. Otevřete balíček s houbami a promíchejte s rýžovou směsí.
  15. Opatrně otevřete balíček se zelenými fazolkami a posypte limetkovou kůrou.
  16. Přendejte rýži a zelené fazolky na servírovací talíře a posypte kokosem.
  17. Podávejte se steaky a odzdobte limetkovými klínky.
Hovězí plátek s thajskou rýží a zelenými fazolkami, červenými chilli papričkami a limetkou na talíři s příborem.
www.riceinfo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.