Bylinková krůtí prsíčka s rýží

Bylinková krůtí prsíčka s rýží
Příprava: 15 minut Vaření: 150 minut Počet porcí: 6

Tento recept můžete samozřejmě podávat s jakoukoliv přílohou. Namísto citronu můžete použít pomeranč.

Ingredience

  • 1kg vykostěných krůtích prsou
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1-2 lžičky pepře
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1 cibule
  • 1 celer
  • 1/2 hrnku bílého vína nebo kuřecího vývaru

Postup

  • Nejprve předehřejte troubu na 180°C. Z masa odstraňte kůži.
  • V misce smíchejte citronovou šťávu s olivovým olejem, pepřem, rozmarýnem, tymiánem a česnekem.
  • Touto bylinkovou směsí potřete krůtu ze všech stran.
  • Pekáč vyložte nakrájenou cibulí. Na cibuli položte krůtí prsa a podlijte vínem či vývarem.
  • Pečte odkryté 2-2,5 hodiny. Pokud maso hnědne příliš rychle, překryjte pekáč alobalem.
  • Po upečení nechte 15 minut stát. Poté podávejte s uvařenou rýží či jinou přílohou podle vaší chuti.
Krůtí plátky s bylinkami.
Zdroj: tasteofhome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.