Krůtí na smetaně s žampiony

Krůtí na smetaně s žampiony
Příprava: 15 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 6

Vyzkoušejte krůtí maso se smetanovou omáčkou a houbami. V podzimních dnech si navíc místo žampionů můžete dojít do lesa nasbírat čerstvé hřiby.

Ingredience

  • 1kg krůtích prsou bez kůže
  • 2 lžíce změklého másla
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sušené petrželky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky oregana
  • špetka pepře
  • 250g čerstvých žampionů
  • 1/2 hrnku kuřecího vývaru
  • 200ml smetany na vaření

Postup

  • Maso očistěte a rozdělte na více větších kusů.
  • Pekáček vymažte máslem a navrstvěte nakrájenou cibuli.
  • Maso posypte solí, pepřem, petrželkou, oreganem a žampiony.
  • Vložte jej do cibulí vyloženého pekáčku a nakonec podlijte vývarem a smetanou.
  • Zakryjte alobalem a pečte na 180°C asi 1,5 hodiny. Průběžně maso polévejte smetanovou omáčkou.
  • Po upečení nechte 15 minut stát.
Krůtí maso s houbovo-smetanovým přelivem a zeleninou.
Zdroj: tasteofhome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.