Vyzkoušejte tento recept na krůtí kari ve stylu pokrmu tikka masala. Maso můžete připravit na kostičky nebo nechejte prsa vcelku.
Ingredience
- 500g krůtích prsou, nakrájených nebo vcelku
- 350ml konzervovaných rajčat
- 1 cibule
- 1 červená paprika, nakrájená na plátky
- 1 lžička chilli
- 3 stroužky česneku
- 3cm nastrouhaného zázvoru
- 2 lžičky kari koření
- 3 lžičky garam masala
- 200ml kokosového mléka
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř na dochucení
Postup
- Na hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a nechte zpěnit cibuli. Poté přidejte papriku a restujte cca 5 minut.
- Přidejte chilli, česnek, strouhaný zázvor, garam masalu a kari koření. Smažte další 2 minuty. V případě potřeby přilijte trochu vody.
- Přidejte krůtí maso, konzervovaná rajčata, kokosové mléko, sůl a pepř a duste na mírném ohni cca 15 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.
- Hotové podávejte s rýží.