Špenátový moučník

Špenátový moučník

U tohoto receptu si můžete být jistí, že si ho určitě připravíte opakovaně. Je jednoduchý, rychlý a chutná skvěle.

Když ho navíc necháte odpočívat při pokojové teplotě, nebudete se ho moci nabažit. Pokud jste navíc milovníky sýra Feta a špenátu, určitě mu neodoláte.

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 100 ml mléka
  • 180 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
  • 100 g strouhaného ementálu
  • 200 g sýra Feta
  • 150 ml rostlinného oleje
  • Čerstvé bazalkové listy
  • 4 hrsti čerstvého špenátu
  • Sůl podle chuti
  • Špetka mletého černého pepře

Postup:

  • Obdélníkovou či kulatou formu vyložíme pečícím papírem a zatím odložíme.
  • Špenát opláchneme a nakrájíme nahrubo.
  • Do misky rozklepneme vejce a přidáme mléko, olej, sůl i pepř.
  • Důkladně promícháme a přisypeme mouku s kypřícím práškem do pečiva.
  • Jakmile se suroviny spojí, je čas přidat rozdrobený sýr feta, ementál, nasekanou bazalku a špenát.
  • Zamícháme a přelijeme do formy, kde necháme směs 20 minut odpočívat.
  • Poté si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
  • Vložíme do trouby a necháme péct po dobu 50 minut.
  • Špejlí zkontrolujeme, jestli je těsto dobře propečené a nelepí.
  • Vyjmeme z trouby a počkáme, až moučník vychladne na pokojovou teplotu.
  • Pak můžeme podávat.
Super jednoduchý dort se špenátem.
Zdroj: https://mygerman.recipes/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.