U tohoto receptu si můžete být jistí, že si ho určitě připravíte opakovaně. Je jednoduchý, rychlý a chutná skvěle.
Když ho navíc necháte odpočívat při pokojové teplotě, nebudete se ho moci nabažit. Pokud jste navíc milovníky sýra Feta a špenátu, určitě mu neodoláte.
Ingredience:
- 3 vejce
- 100 ml mléka
- 180 g polohrubé mouky
- 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
- 100 g strouhaného ementálu
- 200 g sýra Feta
- 150 ml rostlinného oleje
- Čerstvé bazalkové listy
- 4 hrsti čerstvého špenátu
- Sůl podle chuti
- Špetka mletého černého pepře
Postup:
- Obdélníkovou či kulatou formu vyložíme pečícím papírem a zatím odložíme.
- Špenát opláchneme a nakrájíme nahrubo.
- Do misky rozklepneme vejce a přidáme mléko, olej, sůl i pepř.
- Důkladně promícháme a přisypeme mouku s kypřícím práškem do pečiva.
- Jakmile se suroviny spojí, je čas přidat rozdrobený sýr feta, ementál, nasekanou bazalku a špenát.
- Zamícháme a přelijeme do formy, kde necháme směs 20 minut odpočívat.
- Poté si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
- Vložíme do trouby a necháme péct po dobu 50 minut.
- Špejlí zkontrolujeme, jestli je těsto dobře propečené a nelepí.
- Vyjmeme z trouby a počkáme, až moučník vychladne na pokojovou teplotu.
- Pak můžeme podávat.