Chléb s fetou, černými olivami a sušenými rajčaty

Chléb s fetou, černými olivami a sušenými rajčaty

Tohle těsto na slaný koláč je rychlé a velmi snadné. Není potřeba mixér, ani kuchyňský robot. Skvělá kombinace surovin navíc vykouzlí skvělou chuť i aroma.

Ingredience:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 polévková lžíce kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 50 g rozdrobeného sýra feta
  • 50 g nastrouhaného sýra čedar
  • 50 g nakrájených černých oliv
  • 5 nakrájených sušených rajčat
  • 12 nasekaných čerstvých listů bazalky
  • 3 velká vejce
  • 150 ml extra panenského olivového oleje + 2 polévkové lžíce
  • 100 ml mléka
  • 50 g bílého jogurtu

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 180°C a formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem.
  • Do střední misky dáme mouku, kypřící prášek do pečiva, sůl a promícháme.
  • Přidáme sýr feta, strouhaný čedar, nakrájené černé olivy, sušená rajčata a nasekané listy bazalky.
  • Do jiné mísy rozklepneme vejce a důkladně našleháme.
  • Přidáme olivový olej, mléko, jogurt a znovu promícháme.
  • Přisypeme mouku a pomalu promísíme, aby vzniklo hladké těsto.
  • Těsto přendáme do formy a pečlivě uhladíme.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 45 – 50 minut.
  • Upečený dort vyjmeme z trouby a necháme vychladnout ve formě.
  • Po vychladnutí vyklopíme z formy a můžeme podávat.
  • Klidně si k němu můžeme dát lehký zeleninový salát.
Slaný dort se sýrem feta.
Zdroj: https://mydearkitcheninhelsinki.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.