Olivový koláč

Olivový koláč

Tento lehce pikantní dort pochází původně z Francie. Všechny ingredience spolu dokonale souzní a když si pak upečený dort nakrájíme na plátky a namažeme smetanovým sýrem či čerstvým máslem, zažijeme skutečné chuťové orgie.

Ingredience:

  • 1/2 hrnku mléka
  • 125 g nakrájené šunky
  • 100 g zelených oliv
  • 3 vejce
  • Sůl podle chuti
  • Špetka mletého černého pepře
  • 225 g polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 5 – 7 lžic rostlinného oleje
  • 100 g sýra Gruyère

Postup:

  • Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů a nachystáme si formu na chléb, případně jakoukoliv, kterou máme zrovna po ruce.
  • Vymažeme ji olejem nebo vyložíme pečícím papírem.
  • Do nádoby kuchyňského robota dáme vejce a našleháme do pěny.
  • Přidáme sůl, pepř a po částech i mouku.
  • Přisypeme kypřící prášek do pečiva a přiléváme olej střídavě s mlékem.
  • Odstavíme nádobu z robota a vmícháme nastrouhaný sýr, šunku a nakrájené olivy.
  • Přendáme do formy a dáme do předehřáté trouby na 45 minut.
  • Po upečení necháme 10 minut vychladnout a poté vyjmeme z formy.
  • Můžeme ihned servírovat.
Slaný moučník s olivami a šunkou.
Zdroj: https://recipeapp.kenwoodworld.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.