Vajíčková pomazánka s papričkou jalapeňo

Vajíčková pomazánka s papričkou jalapeňo

Jestli jste až dosud fandili pouze koprové omáčce, pak si tuto jednoduchou pomazánku z kopru zamilujete. Má zajímavou chuť, je pikantní a rozhodně se hned tak nepřejí. Navíc to nemusí být jen pomazánka, ale poslouží klidně i jako lehký salát.

Ingredience:

  • 10 vajec
  • 1/2 hrnku řeckého jogurtu
  • 1 malá červená cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 paprička Jalapeňo
  • 4 polévkové lžíce čerstvého kopru
  • Šťáva z 1/2 chemicky neošetřeného citronu
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžička sušeného česneku
  • Špetka mletého čtyřbarevného pepře (kdo nemá, může dát černý)
  • Sůl podle chuti

Postup:

  • Vejce uvaříme natvrdo, zbavíme skořápky a nakrájíme na kostičky.
  • Cibuli oloupeme a spolu s řapíkatým celerem, papričkou a koprem nakrájíme na velmi jemné kousky.
  • Všechny nakrájené ingredience dáme do středně velké mísy, přidáme řecký jogurt, hořčici, česnek a promícháme.
  • Nakonec ještě osolíme a opepříme podle vlastní chuti.
  • Podáváme s opečeným chlebem, čerstvým pečivem nebo na slaných sušenkách.
  • Tato pomazánka skvěle chutná i když se servíruje třeba na ledovém salátu a jen tak si k ní člověk přikusuje čerstvý chléb, což oceníte ve chvíli, kdy nemáte čas si jí namazat na cokoliv.
Pomazánka z kopru a vajec.
Zdroj: https://www.tippsinthekitch.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.