Jestli jste až dosud fandili pouze koprové omáčce, pak si tuto jednoduchou pomazánku z kopru zamilujete. Má zajímavou chuť, je pikantní a rozhodně se hned tak nepřejí. Navíc to nemusí být jen pomazánka, ale poslouží klidně i jako lehký salát.
Ingredience:
- 10 vajec
- 1/2 hrnku řeckého jogurtu
- 1 malá červená cibule
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 paprička Jalapeňo
- 4 polévkové lžíce čerstvého kopru
- Šťáva z 1/2 chemicky neošetřeného citronu
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 lžička sušeného česneku
- Špetka mletého čtyřbarevného pepře (kdo nemá, může dát černý)
- Sůl podle chuti
Postup:
- Vejce uvaříme natvrdo, zbavíme skořápky a nakrájíme na kostičky.
- Cibuli oloupeme a spolu s řapíkatým celerem, papričkou a koprem nakrájíme na velmi jemné kousky.
- Všechny nakrájené ingredience dáme do středně velké mísy, přidáme řecký jogurt, hořčici, česnek a promícháme.
- Nakonec ještě osolíme a opepříme podle vlastní chuti.
- Podáváme s opečeným chlebem, čerstvým pečivem nebo na slaných sušenkách.
- Tato pomazánka skvěle chutná i když se servíruje třeba na ledovém salátu a jen tak si k ní člověk přikusuje čerstvý chléb, což oceníte ve chvíli, kdy nemáte čas si jí namazat na cokoliv.