Lososový tataráček z kopru

Lososový tataráček z kopru
Příprava: 15 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 3

Jistě mi dáte za pravdu, že tatarák z hovězího masa je stará klasika, na kterou spousta lidí nedá dopustit a když sežene opravdu prvotřídní hovězí, rád si jej dopřeje.

Už jste ale zkoušeli lososový tataráček s jablky, okurkou a koprem? Pokud ještě ne, pak je nejvyšší čas.

Ingredience:

  • 300 g filetu z čerstvého lososa (bez kůže a kostí)
  • 1 jablko
  • 1/2 salátové okurky
  • 2 mušle
  • 1/2 snítky kopru
  • mořská sůl podle chuti
  • špetka mletého černého pepře
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 125 g crème fraîche
  • 1 chemicky neošetřený citron
  • 3 plátky chleba
  • 2 lžíce másla

Postup:

  • Začneme tím, že jemně nakrájíme lososový filet.
  • Omyjeme jablko s okurkou a obojí nakrájíme na malé kostky.
  • Mušle vyjmeme ze skořápky a nasekáme na jemné kousky.
  • Kopr opláchneme, oškubeme, pár kousků dáme stranou na ozdobu a zbytek najemno nakrájíme.
  • Lososa, jablko, okurku, mušle i kopr dáme do mísy.
  • Osolíme, opepříme a přilijeme olivový olej.
  • Vše důkladně promícháme, naplníme do tří stejných formiček nebo misek a zatím odložíme stranou.
  • V malé misce smícháme crème fraîche, kůru i šťávu z citronu, špetku pepře a trochu soli.
  • Chléb vykrojíme podle velikosti formiček či misek s lososem.
  • Na pánvi rozpustíme máslo a chleby na něm z obou stran opečeme.
  • Takto opečené chleby položíme na talířek a na každý vyklopíme jeden tatarák.
  • Na povrchu ozdobíme trochou směsi s crème fraîche a kouskem kopru.
Tatarák z lososa s jablkem, okurkou a koprem.
Zdroj: http://kitchen.keeeper.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.