Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem
Příprava: 15 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 3

Vyzkoušejte tento recept na kuřecí salát, kde namísto majonézy použijete řecký jogurt. Díky jogurtu vám vznikne zdravější varianta klasického salátu s dresingem.

Ingredience

  • 3 kuřecí prsa
  • 2 hrnky červených hroznů, rozpůlených
  • 3 stonky celeru, nakrájených na kostičky
  • 2-3 jarní cibulky, nakrájené na plátky
  • 1/2 hrnku nakrájených mandlí
  • 1 hrnek řeckého jogurtu
  • 2 lžíce odtučněného mléka
  • 2 lžičky medu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru

Postup

  • Nejprve na olivovém oleji orestujte kuřecí maso dozlatova ze všech stran.
  • Do velké mísy vložte osmažené kuře, hrozny, celer, jarní cibulku a mandle.
  • Ve vedlejší misce smíchejte řecký jogurt s mlékem, medem, solí a pepřem.
  • Vzniklou jogurtovou směs nalijte do směsi s kuřetem a řádně promíchejte, aby se vše jogurtem obalilo.
  • Ochutnejte a dle potřeby přidejte více soli či pepře. Před podáváním nechte 2 hodiny odležet v ledničce.
  • Podávejte posypané čerstvým koprem.
Salát s řeckým jogurtem a hroznovým vínem.
Zdroj: wellplated.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.