Indické kuřecí kari s kokosovým mlékem

Indické kuřecí kari s kokosovým mlékem
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 3

Tento recept, co se týče surovin, obsahuje namísto smetany právě kokosové mléko, které dodá pokrmu lahodný kokosový nádech.

Ingredience

  • 400-500g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 2-3 lžičky kari
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce pasty z červeného kari (podle chuti)
  • 1 červená paprika
  • sůl a pepř
  • 2 lžičky nasekaného koriandru
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1-2 lžíce třtinového cukru
  • rýže

Postup

  • Cibuli nakrájejte na kostičky, nasekejte česnek, červenou papriku nakrájejte na proužky.
  • Zahřejte 2 lžíce kokosového oleje ve velké hluboké pánvi na středně vysokém ohni. Přidejte cibuli a smažte ji 3-5 minut dozlatova. Přidejte česnek a posypte zázvorem.
  • Vše promíchejte, snižte teplotu a přidejte kari prášek, červenou kari pastu a nasekaný koriandr. Vařte 2-3 minuty.
  • Zvyšte teplotu na středně vysokou teplotu, přidejte zbývající 1 lžíci kokosového oleje a nakrájenou červenou papriku. 
  • Míchejte 1-2 minuty a poté přidejte kousky kuřete, posypte solí a pepřem podle chuti.
  • Vařte za častého míchání asi 4 až 5 minut.
  • Přilijte kokosové mléko, limetkovou šťávu a přidejte třtinový cukr. Vařte dalších 3-5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  • Podávejte s rýží a posypané koriandrem.
Kari pánev s kuřecím masem a kokosovým mlékem
Zdroj: chelseasmessyapron.com

Pro milovníky rizota jsme také připravili tyto jednoduché recepty na tradiční i netradiční rizoto.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.