Indickou kari omáčku si můžete připravit i bez smetany či mléka. Je to úplně snadný recept a i bez chybějící smetany je velmi chutný.
Ingredience
- 500g kuřecích prsou
- 1-2 cibule
- 250g rajčat
- 1 lžička sušeného česneku
- 1/2 lžíce mletého zázvoru
- 3 lžíce kari
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1 lžička kurkumy
- 2 hrnky kuřecího vývaru (můžete nahradit bujónem rozmíchaným ve vodě)
- sůl, pepř
- olivový olej/kokosový olej
Postup
- Nejdříve si nakrájejte rajčata a cibuli. Poté nakrájejte kuře na nudličky.
- Nudličky vložte do misky, zasypte jej kurkumou, solí, zázvorem a česnekem. Vše dobře promíchejte a dejte marinovat na 30 minut.
- Na pánvi zahřejte olej, přidejte cibuli a zpěňte ji. Po 2 minutách přidejte skořici a smažte, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte rajčata a vařte asi 2 minuty, občas promíchejte.
- Nyní přidejte marinované kuřecí nudličky, zakryjte pokličkou a duste 5 minut.
- Jemně promíchejte, opět zakryjte a duste dalších 10 minut, dokud se voda neodpaří.
- Přidejte kari s kuřecím vývarem, promíchejte a opět pod pokličkou vařte 3-4 minuty.
- Omáčku osolte a opepřete podle chuti. Podávejte s rýží či s jakoukoliv přílohou dle vašich preferencí.