Pokud jste zastánci ananasu na pizze, tak i jistě tento pokrm je pro vás tím pravým. Kari omáčka s ananasem se totiž skvěle doplňuje a vytvoří přímo exotické jídlo.
Ingredience
- 400-500g kuřecích prsou, nakrájených na kostičky
- 1 cibule
- 1 červená paprika, nakrájená na kousky
- 3 stroužky česneku
- 1 hrnek kuřecího vývaru
- Čerstvý ananas, množství podle chuti
- 1 lžíce olivového oleje
- 1,5 lžíce thajské červené kari pasty
- 1 lžíce kari
- 1/2 lžička mletého zázvoru
- 1/2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1/2 lžičky limetkové šťávy
- Sůl, pepř
- Nasekaná bazalka
Postup
- Ve velké pánvi/hrnci zahřejte olej, přidejte cibuli a nechte ji zpěnit, cca 5 minut.
- Přidejte nakrájenou papriku a restujte 2-3 minuty. Poté přidejte prolisovaný česnek a restujte za stálého míchání ještě 1 minutu. Poté dejte stranou.
- Na mělkou pánev nalijte trochu více oleje, nechte zahřát a poté přidejte kuřecí kousky.
- Kuře posypte kari práškem. Smažte ze všech stran cca 1,5 minuty, poté dejte stranou.
- Snižte teplotu na středně nízkou teplotu a nechte opět zahřát paprikovou směs. Přidejte nakrájený ananas a povařte 1 minutu.
- Na pánev přidejte kari pastu, promíchejte a poté přilijte kokosové mléko a kuřecí vývar. Nechte dusit cca 10-15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Ochutnejte omáčku, přidejte mletý zázvor, sůl a pepř dle chuti.
- Do směsi přidejte třtinový cukr, sójovou omáčku, limetkovou šťávu a nasekanou bazalku. Vařte dalších pár minut, poté ochutnejte a případně dosolte nebo více okořeňte.
- Nakonec do omáčky vložte orestované kuře a nechte jej ještě cca 2 minuty povařit.
- Podávejte s rýží.