Tento recept je na trochu odlišné rizoto a to právě díky kari koření, které jídlu dodá ten správný indický šmrnc.
Ingredience
- 400g kuřecích prsou
- 1 lžíce kari
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 nasekaná cibule
- 1 stroužek česneku
- 200g nakrájených čerstvých žampionů
- 1/3 hrnku bílého vína
- 0,5 hrnku kokosového mléka
- 300ml kuřecího vývaru
- 4 lžíce másla
- Strouhaný parmezán
- Sůl, pepř
- Oregano
- 4 varné sáčky rýže
Postup
- Nejprve si očistěte kuřecí prsa a poté je nakrájejte na kostičky/nudličky.
- Ve větší pánvi zahřejte 2 lžíce másla, na kterém zpěňte cibulku.
- Poté přidejte nakrájené maso, chvilku restujte ze všech stran a poté přihoďte nakrájené žampiony a prolisovaný česnek.
- Zasypte kari kořením a sladkou paprikou a restujte asi 2 minuty, aby paprika nezhořkla.
- Ihned přidejte víno, oregano, sůl, pepř, promíchejte a vařte dalších 5 minut.
- Přilijte kuřecí vývar, kokosové mléko a a přiveďte k bodu varu. Poté přidejte nastrouhaný parmezán, vše promíchejte a nechte ještě 3 minuty dusit.
- Mezitím si uvařte rýži. Poté, co je uvařená, ji nasypte do většího hrnce a smíchejte s kari směsí.
- Podávejte posypané parmezánem.