Připravte si čínské kari tak, jak ho neznáte. Namísto kuřecího masa můžete použít i vepřové. Recept je zcela jednoduchý a zabere vám méně než hodinu času.
Ingredience
- 400g kuřecích prsou, nakrájených na kostičky
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 400ml kuřecího vývaru
- 2 lžičky hladké mouky
- 2 lžičky kari
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 lžička sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje/kokosového oleje
- Hrst mraženého hrášku
- Sůl, pepř
- Rýže
Postup
- Nakrájené kuřecí kousky obalte v mouce a dejte stranou.
- V hluboké pánvi zahřejte lžíci oleje, na kterém zpěňte cibulku. Poté přidejte prolisovaný česnek a restujte asi minutu.
- Vmíchejte kari, kurkumu, cukr a smažte další minutu. Poté přilijte vývar, sójovou omáčku a přiveďte k varu.
- Vzniklou směs je vhodné rozmixovat tyčovým mixérem.
- Na jiné pánvi zahřejte zbývající lžíci oleje a orestujte kuřecí maso ze všech stran. Poté přilijte rozmixovanou omáčku, vmíchejte hrášek a vše přiveďte k varu.
- Vařte po dobu 5 minut a v případě potřeby přidejte trochu vody nebo kuřecího vývaru, pokud je omáčku potřeba zředit.
- Hotové podávejte s uvařenou rýží.