Křupavé vepřové rolky se sýrovou omáčkou

Křupavé vepřové rolky se sýrovou omáčkou

Tyto rolky z vepřového masa jsou křupavé, krémové, slané a bylinkové. Každá rolka je naditá chutnými ingrediencemi, které ji dělají naprosto perfektní. Aby vše bylo ještě dokonalejší, je recept doplněn o sýrovou omáčkou, která pokrmu dodá krémovitost.

Ingredience

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 3 kusy choriza, mletého
  • 12 kusů listů bazalky
  • 1/4 šálku másla, chlazeného, nakrájeného na malé kostky
  • 1 velké vejce, rozšlehané
  • 1 šálek kukuřičného škrobu
  • 1 šálek japonské strouhanky
  • sůl a mletý černý pepř dle chuti
  • 2 šálky rostlinného oleje na smažení
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 180 g strouhaného sýra
  • 1 šálek mléka

Postup

  1. Mleté vepřové maso dochuťte solí a pepřem.
  2. Rozdělte směs na 12 porcí a tvarujte do kuliček.
  3. Na polovinu kousku pečícího papíru (15 cm x 20 cm) rozložte vepřovou kouli.
  4. Do jejího středu dejte list bazalky, 1 čajovou lžičku choriza a malou kostku másla.
  5. Pomocí okraje pečícího papíru pevně srolujte vepřové maso na druhý konec, aby připomínalo špalek.
  6. Opakujte, dokud takto nevytvoříte 12 špalíčků.
  7. Nechte odpočinout v chladničce nejméně 2 hodiny.
  8. Do jedné misky dejte rozšlehané vejce.
  9. Na talíř dejte kukuřičný škrob a na jiný talíř japonskou strouhanku.
  10. Odstraňte vepřové rolky z papíru.
  11. Ponořte rolku do vajíčka, vložte do kukuřičného škrobu a nakonec obalte japonskou strouhankou.
  12. Opakujte se zbývajícími vepřovými rolkami.
  13. Až budete připraveni smažit, zahřejte olej na hluboké pánvi na středně vysokém plameni.
  14. Smažte vepřové rolky do zlatova ze všech stran.
  15. Rolky dávejte z oleje na papírové ubrousky, abyste odstranili přebytečný tuk.
  16. Sýrovou omáčku si připravíte následujícím způsobem.
  17. Zahřejte pánev na střední teplotu.
  18. Rozpusťte máslo a přidejte mouku.
  19. Míchejte, dokud se mouka nespojí s máslem.
  20. Přidejte mléko a sýr.
  21. Míchejte, dokud není směs dobře promíchána.
  22. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  23. Vařte, dokud směs není hustá, ale stále trochu tekutá.
  24. Nalijte na vepřové rolky nebo podávejte bokem jako dip.
Smažené rolky plněné masem zalité sýrovou omáčkou.
www.yummy.ph

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.