Tyto rolky z vepřového masa jsou křupavé, krémové, slané a bylinkové. Každá rolka je naditá chutnými ingrediencemi, které ji dělají naprosto perfektní. Aby vše bylo ještě dokonalejší, je recept doplněn o sýrovou omáčkou, která pokrmu dodá krémovitost.
Ingredience
- 500 g mletého vepřového masa
- 3 kusy choriza, mletého
- 12 kusů listů bazalky
- 1/4 šálku másla, chlazeného, nakrájeného na malé kostky
- 1 velké vejce, rozšlehané
- 1 šálek kukuřičného škrobu
- 1 šálek japonské strouhanky
- sůl a mletý černý pepř dle chuti
- 2 šálky rostlinného oleje na smažení
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 180 g strouhaného sýra
- 1 šálek mléka
Postup
- Mleté vepřové maso dochuťte solí a pepřem.
- Rozdělte směs na 12 porcí a tvarujte do kuliček.
- Na polovinu kousku pečícího papíru (15 cm x 20 cm) rozložte vepřovou kouli.
- Do jejího středu dejte list bazalky, 1 čajovou lžičku choriza a malou kostku másla.
- Pomocí okraje pečícího papíru pevně srolujte vepřové maso na druhý konec, aby připomínalo špalek.
- Opakujte, dokud takto nevytvoříte 12 špalíčků.
- Nechte odpočinout v chladničce nejméně 2 hodiny.
- Do jedné misky dejte rozšlehané vejce.
- Na talíř dejte kukuřičný škrob a na jiný talíř japonskou strouhanku.
- Odstraňte vepřové rolky z papíru.
- Ponořte rolku do vajíčka, vložte do kukuřičného škrobu a nakonec obalte japonskou strouhankou.
- Opakujte se zbývajícími vepřovými rolkami.
- Až budete připraveni smažit, zahřejte olej na hluboké pánvi na středně vysokém plameni.
- Smažte vepřové rolky do zlatova ze všech stran.
- Rolky dávejte z oleje na papírové ubrousky, abyste odstranili přebytečný tuk.
- Sýrovou omáčku si připravíte následujícím způsobem.
- Zahřejte pánev na střední teplotu.
- Rozpusťte máslo a přidejte mouku.
- Míchejte, dokud se mouka nespojí s máslem.
- Přidejte mléko a sýr.
- Míchejte, dokud není směs dobře promíchána.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Vařte, dokud směs není hustá, ale stále trochu tekutá.
- Nalijte na vepřové rolky nebo podávejte bokem jako dip.