Letní závitky s karamelizovaným vepřovým

Letní závitky s karamelizovaným vepřovým

Lepkavé sladké karamelizované vepřové maso doplněno salátem, mrkví, jarní cibulkou a okurkou, to vše zabaleno do rýžového papíru s nudlemi. Zní to jako ráj? Představte si k tomu ještě krémovou arašídovou omáčku!

Ingredience

Na omáčku:

  • 1/4 šálku arašídového másla
  • šťáva z 1 limetky
  • 3 lžíce hoisin omáčky
  • 1 drcený stroužek česneku
  • 2 lžíce arašídového oleje
  • nasekané arašídy (na ozdobu)
  • sůl a pepř podle chuti

Na karamelizované vepřové maso:

  • 1 vepřová panenka (asi 500 g)
  • 3/4 šálku krystalového cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 drcené stroužky česneku
  • 1 čajová lžička sezamového oleje

Na letní závitky:

  • 1 balení rýžového papíru
  • 2 velké mrkve nakrájené na tenké tyčinky
  • 1/2 okurky nakrájené na tenké tyčinky
  • 4 nasekané jarní cibulky (zelené části)
  • 1/2 listového salátu
  • 120 g nudlí vermicelli

Postup

  1. Začněte tím, že přidáte přísady na omáčku (kromě nasekaných arašídů) do kuchyňského robotu a rozmixujte do hladka.
  2. Přendejte do servírovací misky, posypte nasekanými arašídy a vložte do chladničky, dokud omáčku nebudete potřebovat.
  3. Vepřové maso nakrájejte na kousky a odstraňte veškerý tuk / chrupavku.
  4. Přidejte cukr v rovnoměrné vrstvě na dno těžké pánve při středně nízké teplotě.
  5. Může trvat několik minut, než se něco stane, ale pokud se nic neděje po dobu asi 10 minut, trochu zvyšte teplotu.
  6. Pečlivě sledujte cukr.
  7. Jakmile rozteče a získá pěknou karamelovou barvu, přidejte vepřové maso a míchejte, dokud není obalené.
  8. Přidejte rybí omáčku, sůl a pepř a promíchejte.
  9. Zakryjte pánev a vařte asi dvě minuty.
  10. Přidejte česnek a sezamový olej a promíchejte.
  11. Vařte odkryté asi 20 minut a občas míchejte, dokud omáčka trochu nezredukuje a vepřové maso nezkaramelizuje v lahodné lepkavé sladké omáčce.
  12. Když je hotovo, přendejte na misku nebo talíř.
  13. Zatímco vepřové maso karamelizuje, je dobré začít krájet zeleninu a vařit nudle, abyste využili čas.
  14. Mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké tyčinky.
  15. Okurku neloupejte a také nakrájejte na tenké tyčinky.
  16. Nasekejte zelené části jarních cibulek.
  17. Natrhejte salát na kousky.
  18. Odložte zeleninu stranou na talíř, aby byla připravená.
  19. Nudle trvá uvařit jen několik minut.
  20. Přidejte je do vroucí vody a postupujte podle pokynů na obalu.
  21. Sceďte a opláchněte pod studenou vodou, aby se rychleji ochladily.
  22. Až dokončíte výše uvedené kroky, konečně přijde čas na tvoření letních závitků.
  23. Naplňte velkou misku studenou vodou.
  24. Navlhčete kousek rýžového papíru a poté jej položte na povrch, na kterém budete závitky tvořit.
  25. Přidejte vermicelli, zeleninu a vepřové maso do horní třetiny rýžového papíru.
  26. Mírně přeložte boky a poté přeložte horní část tak, aby se jen dotýkala náplně.
  27. Rukou zatlačte náplň směrem k sobě.
  28. Mějte na paměti, že chcete, aby byly závitky poměrně pevné, ale pokud je budete rolovat příliš pevně, papír se roztrhá.
  29. Opakujte postup pro tolik závitků, na kolik máte náplň.
  30. Podávejte závitky s arašídovou omáčkou.

Podívejte se, jak rolky správně zarolovat na následujících fotkách:

Návod na letní rolky se zeleninou s masem.
www.saltandlavender.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.