Milovníci tmavého masa budou nadšeni tímto chutným a velmi snadným receptem na krůtí stehna. Je to ideální způsob, jak si pochutnat na krůtě, aniž by bylo nutné péct celého ptáka. Může to být lehký oběd, malá večeře, ale klidně i chuťovka při posezení s přáteli.
Kombinací těch správných ingrediencí zajistí vynikající pokrm. Jestli vás baví pochoutky z drůbeže, zkuste i jiné maso, než je krůta. Třeba zkuste recepty na nejlepší vývar z kuřecího masa.
Ingredience:
- 3 vykostěná krůtí stehna
- 1/2 kostky změklého másla
- 1 lžička soli
- 1/4 lžičky pepře
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušené šalvěje
- 1 hrnek krůtího vývaru (může být i kuřecí)
Postup:
- Začneme tím, že krůtí stehna důkladně osušíme papírovými kuchyňskými utěrkami.
- Odložíme na talíř a připravíme si „marinádu“.
- Do misky dáme změklé máslo, sůl, pepř, česnek, šalvěj i tymián a vše pořádně zamícháme.
- Prsty zajedeme pod kůži všech tří stehen, aby se utvořila kapsa.
- Směs rozdělíme na dvě poloviny a tu jednu na tři stejné díly.
- Každý díl rozetřeme pod kůži stehýnka a tu pak přiložíme zpět.
- Druhou polovinu si také rozdělíme na tři části a natřeme na povrch všech stehýnek.
- Takto připravená stehna umístíme do menšího pekáčku a podlijeme krůtím vývarem.
- Necháme péct zhruba 70 – 90 minut.
- Poté pekáč vyjmeme, zakryjeme alobalem a necháme na prkénku odpočívat cca 10 – 15 minut.
- Nakonec už stačí jen naservírovat. Jako příloha se hodí baby brambory.