U tohoto receptu máte záruku, že si pochutnáte na šťavnatých, vysoce chutných a lahodných krůtích stehýnkách, ke kterým se budete moc rádi vracet.
Ingredience:
- 1 kostka neslaného másla
- 1 polévková lžíce uzené sladké papriky
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1/2 hrnku javorového sirupu
- 2 – 4 krůtí stehna
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1 – 2 hrnky vody
- 1 velká cibule
- 5 stonků řapíkatého celeru
- 5 středně velkých mrkví
- 4 snítky rozmarýnu
- 2 snítky tymiánu
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180°C.
- Připravíme si malý hrnec, do kterého dáme máslo a necháme rozpustit.
- Přisypeme 1 nasekanou snítku rozmarýnu i tymiánu, uzenou papriku, dijonskou hořčici i javorový sirup.
- Důkladně promícháme a pomalu přivedeme k varu.
- Potom odstraníme z tepla.
- Vyndáme si pekáček s roštem, dáme do něj osolená a opepřená krůtí stehna.
- Nejdříve je potřeba ze spodní strany polovinou směsi s javorovým sirupem.
- Pak stehna otočíme a potřeme z druhé strany.
- Do pekáčku dáme cibuli, celer, mrkev i zbývající rozmarýn a tymián.
- Podlijeme vodou a dáme péct.
- Pečeme zhruba 2 hodiny, přičemž každých 30 minut podléváme šťávou ze dna pekáčku.
- Nakonec vyjmeme pekáč z trouby, zakryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočívat.
- Servírujeme tak, jak máme rádi.