Máslová pečínka

Máslová pečínka

Jestli milujete pečenou krůtu, ale rozhodně nemáte chuť ji péct celou, zkuste tato luxusní stehna. Mají tak vynikající chuť i šťavnatost, že vaše chuťové pohárky zajásají. Bude to doslova exploze chuti. Kombinace medu, másla a toho správného koření překvapí i potěší.

Ingredience:

  • 2 krůtí stehna
  • 2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky pasty Harissa
  • 4 stroužky česneku

Postup:

  • Nejdříve si předehřejeme troubu na 200°C.
  • Stehna po obou stranách osolíme a opepříme.
  • Naskládáme je do pekáčku kůží dolů a dáme je do trouby na 7 minut.
  • Potom je zase vyndáme, otočíme kůží nahoru, zakryjeme alobalem a dáme péct na 35 minut.
  • Necháme maso péct a připravíme si malý hrnec.
  • Rozehřejeme v něm máslo, med a pastu harissa.
  • Necháme probublat a odstavíme.
  • Snížíme teplotu v troubě na 170°C.
  • Odstraníme alobal z krůty a stehna přelijeme máslovou omáčkou s medem a harissou.
  • Pečeme ještě dalších 45 – 50 minut dozlatova.
Stehýnka pečená s medem a máslem.
Zdroj: https://www.wenthere8this.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.