Jestli milujete pečenou krůtu, ale rozhodně nemáte chuť ji péct celou, zkuste tato luxusní stehna. Mají tak vynikající chuť i šťavnatost, že vaše chuťové pohárky zajásají. Bude to doslova exploze chuti. Kombinace medu, másla a toho správného koření překvapí i potěší.
Ingredience:
- 2 krůtí stehna
- 2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 4 lžíce másla
- 2 lžíce medu
- 2 lžičky pasty Harissa
- 4 stroužky česneku
Postup:
- Nejdříve si předehřejeme troubu na 200°C.
- Stehna po obou stranách osolíme a opepříme.
- Naskládáme je do pekáčku kůží dolů a dáme je do trouby na 7 minut.
- Potom je zase vyndáme, otočíme kůží nahoru, zakryjeme alobalem a dáme péct na 35 minut.
- Necháme maso péct a připravíme si malý hrnec.
- Rozehřejeme v něm máslo, med a pastu harissa.
- Necháme probublat a odstavíme.
- Snížíme teplotu v troubě na 170°C.
- Odstraníme alobal z krůty a stehna přelijeme máslovou omáčkou s medem a harissou.
- Pečeme ještě dalších 45 – 50 minut dozlatova.