Stehna z krůty ve slaninovém kabátku

Stehna z krůty ve slaninovém kabátku

Slaninu miluje snad každý milovník masa a když se spojí s krůtími stehny, můžete vykouzlit lahodný pokrm. K tomuto receptu se budete rádi vracet. Je to jednoduchý oběd, rychlá večeře, ale i mňamka na společenský dýchánek.

Ingredience:

  • 6 vykostěných krůtích stehen
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 – 3 lžíce sladké mleté papriky
  • 1 lžička mořské soli
  • 1 lžička čerstvé mletého černého pepře
  • 24 – 30 plátků anglické slaniny

Postup:

  • Vykostěná stehna osušíme papírovou utěrkou a jedno po druhém paličkou naklepeme na tenké plátky, podobně jako řízky.
  • Ochutíme je z obou stran solí, pepřem, paprikou i tymiánem a zabalíme jako roládu.
  • Na každý plátek položíme těsně vedle sebe 4 – 5 plátků slaniny a na koncích zahneme pod stehýnko.
  • Troubu si předehřejeme na 200°C.
  • Pekáč vyložíme pečícím papírem a naskládáme do něj stehýnka.
  • Pečeme zhruba 35 – 40 minut.
  • Po upečení necháme cca 5 minut odpočinout a pak podáváme s bramborovou kaší.
Masíčko s vůní slaniny.
Zdroj: https://www.canadianturkey.ca/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.