Perníková buchta s kokosem

Perníková buchta s kokosem
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Sladká chuť v kombinaci s kokosem, to jde jednoduše krásně k sobě. 

Vyzkoušejte tento klasický recept, který výborně chutná s horkou kávou.

Ingredience

  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 2 polévkové lžíce perníkového koření
  • 3 polévkové lžíce kakaa
  • 2 vejce (v pokojové teplotě)
  • 250 g cukru
  • 3 polévkové lžíce povidel
  • 2 lžíce rumu
  • 160 ml kokosového oleje (150 g, v tuhém stavu)
  • 400 ml mléka
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 80 g rozinek
  • 80 g vlašských ořechů

Na dokončení

  • čokoláda
  • kokos

Postup

  • Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem.
  • Mouku smíchejte s kypřícím práškem a sodou.
  • Přimíchejte kakao s perníkovým kořením a vše dobře promíchejte.
  • Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem, přidejte olej, mléko a povidla zředěná rumem.
  • Do tekutých ingrediencí přidejte mouku, smíchanou se suchými ingrediencemi a pořádně rozmíchejte, aby v těstě nevznikly hrudky.
  • Nakonec přidejte rozinky, ořechy a kokos.
  • Směs nalijte na plech, vyložený pečícím papírem a pečte přibližně 30 minut.
  • Hotový perník nechte chvíli vychladnout.
  • Jakmile je dezert hotový a vlažný, přelijte jej rozpuštěnou čokoládou a posypte kokosem. 
  • Následně dejte celý pokrm, na 2 hodiny, do lednice a poté podávejte.
Perníková buchta, posypaná s kokosem.
zdroj: 1001voyagesgourmands.com

Rádi zdravě mlsáte? Pak vyzkoušejte recepty na ovesné sušenky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.