Sladká chuť v kombinaci s kokosem, to jde jednoduše krásně k sobě.
Vyzkoušejte tento klasický recept, který výborně chutná s horkou kávou.
Ingredience
- 400 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 2 polévkové lžíce perníkového koření
- 3 polévkové lžíce kakaa
- 2 vejce (v pokojové teplotě)
- 250 g cukru
- 3 polévkové lžíce povidel
- 2 lžíce rumu
- 160 ml kokosového oleje (150 g, v tuhém stavu)
- 400 ml mléka
- 50 g strouhaného kokosu
- 80 g rozinek
- 80 g vlašských ořechů
Na dokončení
- čokoláda
- kokos
Postup
- Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem.
- Mouku smíchejte s kypřícím práškem a sodou.
- Přimíchejte kakao s perníkovým kořením a vše dobře promíchejte.
- Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem, přidejte olej, mléko a povidla zředěná rumem.
- Do tekutých ingrediencí přidejte mouku, smíchanou se suchými ingrediencemi a pořádně rozmíchejte, aby v těstě nevznikly hrudky.
- Nakonec přidejte rozinky, ořechy a kokos.
- Směs nalijte na plech, vyložený pečícím papírem a pečte přibližně 30 minut.
- Hotový perník nechte chvíli vychladnout.
- Jakmile je dezert hotový a vlažný, přelijte jej rozpuštěnou čokoládou a posypte kokosem.
- Následně dejte celý pokrm, na 2 hodiny, do lednice a poté podávejte.
Rádi zdravě mlsáte? Pak vyzkoušejte recepty na ovesné sušenky.