Tento recept s marmeládou skvěle chutná, pokud jej podáváte ke kávě či čaji.
Ocení jej také vaše děti, pokud jej budete servírovat s teplým mlékem.
Ingredience
- 170 g másla (v pokojové teplotě)
- 190 g krystalového cukru (1 šálek)
- 1 celé vejce
- 1 vaječný žloutek
- 30 ml melasy
- 30 ml zlatého sirupu
- 1 čajová lžička sody
- ½ čajové lžičky soli
- 2,5 čajové lžičky mletého zázvoru
- 1 čajová lžička mleté skořice
- ½ lžičky mletého hřebíčku
- 325 g hladké mouky (2 a ¼ šálku)
- malinový džem k plnění
Postup
- Předehřejte si troubu na 180°C a připravte si plech, vyložený pečícím papírem.
- Máslo a cukr smíchejte dohromady a šlehejte, dokud nebude směs nadýchaná.
- Přidejte jedno celé vejce a jeden vaječný žloutek. Přidejte také směs melasy a zlatý sirup.
- Následně prosejte mouku a vmíchejte do ní koření, sodu a sůl.
- Suchou směs přidejte do mokré směsi a pořádně promíchejte, aby se všechny ingredience pořádně propojily. Mělo by vzniknout, poněkud lepkavé, těsto.
- Hotové těsto, pomocí polévkové lžíce, pokládejte na plech, a to 3–5 cm od sebe.
- Pečte v předehřáté troubě po dobu 11 minut, dokud se okraje nezačnou zbarvovat dozlatova.
- Po upečení nechte perníkové sušenky vychladnout na chladícím roštu.
- Jakmile jsou sušenky studené, namažte každou z nich z jedné strany a spojte vždy dvě dohromady.
- Podávejte s oblíbeným nápojem a skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Chcete si vyrobit domácí šlehačku? Pak se inspirujte recenzemi ručních šlehačů, které vám její přípravu velice usnadní.