Tento, neuvěřitelně jemný, vláčný a chutný dezert je opravdu nebeský.
Recept je zajímavý tím, že neobsahuje zázvor, přesto v něm chuť zázvoru ucítíte.
Vyzkoušejte to sami!
Ingredience
- ⅓ šálku cukru
- ¼ šálku pevného rostlinného tuku (např. Hera, Flora)
- 1 vejce
- ½ šálku melasy
- 1 šálek univerzální bílé mouky
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
- ½ čajové lžičky mleté skořice
- ¼ čajové lžičky mletého hřebíčku
- ½ šálku vroucí vody
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C a připravte si pekáč.
- Smíchejte cukr a tuk, přidejte vejce, melasu a vyšlehejte do hladka.
- Prosejte mouku a vmíchejte do ní sůl a zbývající koření. Vše promíchejte a přidejte do melasové směsi.
- Poté, co se všechny ingredience propojí, přidejte do směsi vroucí vodu a vyšlehejte do hladka.
- Připravené těsto nalijte do pekáče a pečte 30 minut.
- Podávejte teplé nebo vychlazené, ozdobené šlehačkou.
- Díky tomuto receptu získáte 6–8 porcí lahodné pochoutky.
Inspirujte se také dalšími recepty na cuketové moučníky.