Při přípravě zvěřiny se velmi často používá víno. Výjimkou není ani tento recept, navíc obohacený o lesní houby, brusinkovou marmeládu a rozmanité koření!
Ingredience:
- 1000 g kančího masa
- 3 cibule
- 250 g lesních hub nebo žampionů
- 2 šálky červeného vína
- 1/3 šálku vývaru
- 2 PL mouky
- 2 PL dijonské hořčice
- 2 PL brusinkové marmelády
- 2 PL másla
- 2 PL olivového oleje
- 2 bobkové listy
- nové koření
- jalovec
- tymián
- sůl, pepř
Postup:
- Kančí maso nakrájejte na menší kousky a následně je na pánvi s rozpuštěným máslem orestujte.
- Maso vyjměte a do pánve nalijte třetinu množství červeného vína.
- Na pánvi s olejem zesklovaťte nakrájenou cibuli.
- Přidejte k cibuli na plátky nakrájené houby a vařte přibližně 3 minuty.
- Přidejte k cibuli a houbám kousky orestovaného masa a důkladně promíchejte.
- Následně směs zaprašte moukou a za stálého míchání vařte 2 minuty.
- Deglazujte vínem z druhé pánve a rovněž zbývajícím vínem, které jste zatím nepoužili.
- Přimíchejte hořčici, brusinkový džem a veškeré koření a bylinky.
- Důkladně zamíchejte a zalijte vývarem.
- Následně za občasného míchání duste přibližně 90 minut, dokud nebude maso měkké.
Tento pokrm můžete servírovat s rýží či s rozmanitými přílohami z brambor.
Kromě kančího na víně můžete v pomalém hrnci připravovat i řadu dalších pochoutek. Inspirujte se našimi recepty z hrnce na pomalé vaření!