Skvělý recept pro zaneprázdněné lidi, kteří nechtěji strávit v kuchyni celé dny. Přitom se jedná o zdravý a lahodný pokrm, který zachutná celé rodině.
Ingredience
- 1 velká cibule, nasekaná najemno
- 3 velké drcené stroužky česneku
- 900 g paprik, bez semínek a nasekaných nahrubo
- 500 g kuřecích prsou bez kosti a bez kůže, nakrájených na kostičky
- avokádový olej na smažení
- 500 g rajčat, nakrájených na kostičky
- 1 šálek nevařené quinoy
- 2 x 400 g plechovka cizrny, propláchnutá
- 2 šálky zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 1 a 1/2 lžičky soli
- mletý černý pepř podle chuti
- 3 bobkové listy
- 1/2 šálku tahini pasty
- 1/2 šálku čerstvé petrželky nebo bazalky, jemně nasekané
Postup
- Rozpalte na mírném ohni avokádový olej v pánvi, přidejte cibuli a česnek a chvíli restujte.
- Zvyšte plamen, přidejte pepř a ještě chvíli za občasného míchání restujte.
- Přendejte směs do velkého pomalého hrnce spolu s kuřecím masem, rajčaty, quinoou, cizrnou, vývarem, solí, pepřem a bobkovými listy a promíchejte.
- Zakryjte a vařte 4 hodiny na vysokou tepotu nebo 8 hodin na nízkou.
- Vypněte hrnec, přidejte tahini a bylinky, promíchejte a nechte pár minut odstát.
- Podávejte.