Středomořská cizrnová polévka

Středomořská cizrnová polévka

Tato vydatná polévka je plná chuti, připravíte ji za méně než 30 minut a hravě tak vykouzlíte rychlou, ale lahodnou večeři, která v chladnějších měsících krásně zahřeje.

Ingredience

  • 2 plechovky cizrny, scezené (800 gramů)
  • 1 konzervovaná rajčata nakrájená na kostičky (400 gramů)
  • 2 a 1/2 šálku zeleninového vývaru
  • 1 šálek mraženého špenátu
  • 1 velký stonek řapíkatého celeru nakrájeného na kostičky (1 velký stonek celeru)
  • 1 velká cibule nakrájená na kostičky
  • 2 střední mrkve nakrájené na kostičky
  • 1 velký stroužek česneku, lisovaný
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 2-3 bobkové listy (volitelně)
  • 1/2 lžíce mouky
  • 1/2 lžičky soli a další podle chuti
  • 1/8 lžičky černého pepře a další podle chuti
  • šťáva z 1 citronu (volitelně)

Postup

  1. Zahřejte olivový olej ve velkém hrnci na středním ohni.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli, mrkev a řapíkatý celer.
  3. Restujte za častého míchání, dokud cibule nezměkne a nezesklovatí, asi 5 minut.
  4. Přidejte česnek, papriku, oregano a bobkové listy.
  5. Za častého míchání vařte asi 1 minutu.
  6. Přidejte cizrnu a za častého míchání vařte další minutu.
  7. Přidejte nakrájená rajčata, mražený špenát, vývar a 1/2 lžičky soli.
  8. Zvyšte plamen a přiveďte směs k varu, poté hrnec zakryjte, snižte teplotu a vařte 10 minut.
  9. Mezitím rozpusťte 1/2 lžíce mouky v 1/2 šálku studené vody, promíchejte do hladké konzistence a vmíchejte do polévky.
  10. Dobře promíchejte a vařte dalších 5 minut.
  11. Hrnec odstavte z ohně a poté odstraňte bobkové listy.
  12.  Ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem či citronovou šťávou.
  13. Rozdělte do misek, pokapejte extra panenským olivovým olejem a zasypte chilli vločkami.
Zeleninová polévka s luštěninami podávané v misce s citronem a lžící.
www.theclevermeal.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.