Inspirujte se receptem na pomalu pečenou kuřecí roládu. Je skvělou volbou na pohodový víkendový oběd.
Ingredience
- 1 celé kuře
- 4 lžíce másla
- 1 lžíce nasekaného rozmarýnu
- 1 lžíce nasekané čerstvé pažitky
- 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
Postup
- Kuře vykostěte a očistěte a připravte z něj dva větší pláty (viz níže). Položte je kůží dolů, vrchní stranu osolte a opepřete.
- Máslo nechte při pokojové teplotě změknout. Poté ho smíchejte se směsí bylinek.
- Bylinkové máslo rozetřete na maso.
- Maso stočte, zavažte provázkem, nebo zajistěte párátky.
- Olej smíchejte se solí a s pepřem a potřete jím obě rolády.
- Vložte do pekáčku, lehce podlijte vodou a pečte 35 minut na 180°. Během pečení maso přelévejte výpekem.
- Po upečení nechte maso pár minut odpočinout a poté ho nakrájejte na plátky.
- Podávejte s rýží a přelité výpekem.