Oblíbený recept, při kterém ušetříte čas, neboť nemusíte jednotlivé ingredience napichovat na jehly či špejle.
Ingredience
- 500 g hovězí svíčkové
- 1 červená cibule
- 1 červená paprika
- 1 svazek chřestu
- 1 cuketa
- 2 šálky nakrájených baby brambor
- 2 čajové lžičky avokádového oleje
- sůl, pepř
Na marinádu
- 1/3 šálku balzamikového octa
- 2 stroužky česneku
- čerstvý rozmarýn,
- 1/2 čajové lžičky mořské soli
- 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
- 1 čajová lžička dijonské hořčice
- 1/3 šálku olivového oleje
Postup
- Do vysokorychlostního mixéru vložte balzamikový ocet, česnek, rozmarýn, sůl, pepř, dijonskou hořčici a smíchejte. Na závěr pomalu přidávejte olivový olej.
- Omyté hovězí maso nakrájejte na kousky.
- Ve větší misce smíchejte nakrájené maso s přibližně polovinou marinády.
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Ve velké míse promíchejte nakrájené brambory a cibuli a jednou čajovou lžičkou oleje a polovinou čajové lžičky soli.
- Takto připravené brambory s cibulí vložte na plech vystlaný pečicím papírem a pečte přibližně 10 minut.
- Do misky vložte nakrájený chřest, papriku, cuketu, jednu čajovou lžičku oleje a 1 čajovou lžičku soli, promíchejte a vložte na plech k bramborám a cibulí.
- Vložte do trouby a pečte ještě přibližně po dobu 10 minut.
- Opět vyjmete z trouby a přidejte na plech i marinované kousky masa.
- Pečte vše ještě přibližně 10-15 minut doměkka.