Hovězí nudličky po cikánsku

Hovězí nudličky po cikánsku

Skvělá kombinace zeleninové omáčky a křehkého masa. S domácím knedlíkem je to naprostá lahoda.

Ingredience

  • 380 g hovězí kýty
  • 1 zelená paprika
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 100 g zakysané smetany
  • 1,5 lžíce uzené papriky
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá petržel na ozdobu

Postup

  • Maso a papriku očistěte a pokrájejte na plátky.
  • Ve větší pánvi rozehřejte olej, přidejte maso a papriku a opékejte 3-4 minuty.
  • Přidejte rajčata z plechovky, promíchejte, snižte plamen a duste 10 minut.
  • Dochuťte solí a pepřem a opatrně vmíchejte po jednotlivých lžících vmíchejte zakysanou smetanu.
  • Pokud je omáčka příliš hustá můžete ji naředit vodou.
  • Prohřejte, posypte čerstvou petrželkou a podávejte s karlovarským knedlíkem nebo s rýží.
Masová omáčka se zeleninou s třemi karlovarskými knedlíky
Zdroj: cookidoo.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.