Skvělá kombinace zeleninové omáčky a křehkého masa. S domácím knedlíkem je to naprostá lahoda.
Ingredience
- 380 g hovězí kýty
- 1 zelená paprika
- 1 plechovka krájených rajčat
- 100 g zakysané smetany
- 1,5 lžíce uzené papriky
- 1 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- čerstvá petržel na ozdobu
Postup
- Maso a papriku očistěte a pokrájejte na plátky.
- Ve větší pánvi rozehřejte olej, přidejte maso a papriku a opékejte 3-4 minuty.
- Přidejte rajčata z plechovky, promíchejte, snižte plamen a duste 10 minut.
- Dochuťte solí a pepřem a opatrně vmíchejte po jednotlivých lžících vmíchejte zakysanou smetanu.
- Pokud je omáčka příliš hustá můžete ji naředit vodou.
- Prohřejte, posypte čerstvou petrželkou a podávejte s karlovarským knedlíkem nebo s rýží.