Oblíbená pochoutka, ve které se chuť bažantího masa skvěle snoubí s lesními houbami a divokou rýží.
Ingredience:
- 1 bažant
- 2 šálky nevařené divoké rýže
- 1 šálek nakrájených čerstvých lesních hub
- 3 šálky vody
- 3/4 šálku nakrájené cibule
- 6 plátků slaniny
- 1 PL hladké mouky
- 2 čajové lžičky sušeného mletého česneku
- 2 čajové lžičky sušeného oregana
- 2 čajové lžičky sladké papriky
- 1 čajová lžička pepře
- 2 čajové lžičky soli
- olej
Postup:
- Na pánvi rozehřeje olej, zesklovaťte na něm cibuli a následně přidejte veškeré koření a vodu.
- V mezidobě si moukou vysypejte speciální sáček určený na pečení masa v troubě, přidejte slaninu, houby a rýži.
- Následně do sáčku vložte též omytého a očištěného bažanta.
- Přilijte do sáčku směs s kořením a sáček důkladně uzavřete.
- Vložte na plech a pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně hodinu a půl, v závislosti na velikosti bažanta.
- Před podáváním nechte ještě 10 minut v sáčku odstát,
Nemáte možnost koupit si zvěřinu? Nevaří, máme pro vás zajímavé recepty na nepravé zvěřinové hody!