Slepičí či hovězí vývar je klasika. Pojďte si ale tentokrát připravit oblíbenou polévku z poněkud netradičního masa. Uvidíte, že si ho ihned zamilujete.
Ingredience:
- 1 bažant
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 cibule
- 1/4 celeru
- 2 řapíkaté celery
- 1 stroužek česneku
- 14 šálků vody
- koření na vývar (pepř, bobkový list, nové koření)
- čerstvá petrželka nebo libeček
- sůl
Postup:
- Omytého a očištěného bažanta vložte do hrnce s vodou.
- Následně k masu přidejte oloupanou cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek.
- Vodu osolte a vložte do ní též sáček s kořením na vývar.
- Poté bažantí vývar táhněte, tedy vařte těsně pod bodem varu na mírném ohni přibližně 3 hodiny.
- Když je bažantí maso dokonale měkké, vývar opatrně sceďte.
- Uvařenou zeleninu následně nakrájejte na kostičky a bažanta oberte.
- Maso poté rovněž pokrájejte na menší kousky.
- Veškerou zeleninu i maso vraťte do vývaru a přidejte čerstvou petrželku či libeček.
Podle vašich preferencí můžete samozřejmě do bažantí polévky přidat rovněž nudličky či kapání.