Paštika může být velmi chutnou součástí večeře, oběda či svátečního občerstvení. Kromě vyhlášených paštik z kachního či husího masa, je lze připravit rovněž z masa bažantího. Oproti klasickým drůbežím partičkám mají bažantí paštiky intenzivnější chuť.
Ingredience:
- 500 g bažantích prsou
- 1 PL másla
- 3 PL majonézy
- 2 PL citronové šťávy
- 2 šalotky
- 1 stroužek česneku
- paštikové koření
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm najemno nakrájená bažantí prsa, přibližně 5 minut.
- Přidejte prolisovaný česnek a vařte ještě několik minut, dokud maso nebude zcela měkké a opečené.
- Následně maso přendejte do kuchyňského robota.
- Přidejte majonézu, citronovou šťávu, nakrájenou šalotku a koření.
- Rozmixujte dohladka.
Paštiku z bažantího masa podávejte s čerstvým pečivem nebo slanými krekry.