Jednoduchá paštika z bažantího masa

Jednoduchá paštika z bažantího masa

Paštika může být velmi chutnou součástí večeře, oběda či svátečního občerstvení. Kromě vyhlášených paštik z kachního či husího masa, je lze připravit rovněž z masa bažantího. Oproti klasickým drůbežím partičkám mají bažantí paštiky intenzivnější chuť.

Ingredience:

  • 500 g bažantích prsou
  • 1 PL másla
  • 3 PL majonézy
  • 2 PL citronové šťávy
  • 2 šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • paštikové koření
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm najemno nakrájená bažantí prsa, přibližně 5 minut.
  2. Přidejte prolisovaný česnek a vařte ještě několik minut, dokud maso nebude zcela měkké a opečené.
  3. Následně maso přendejte do kuchyňského robota.
  4. Přidejte majonézu, citronovou šťávu, nakrájenou šalotku a koření.
  5. Rozmixujte dohladka.

Paštiku z bažantího masa podávejte s čerstvým pečivem nebo slanými krekry.

Paštika z bažantího masa se slanými krekry
zdroj: amateurkitchen.tv

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.