Lehký, ale zároveň výživný salát, jehož výsledná chuť je tvořena kombinací řady netradičních ingrediencí.
Ingredience:
- 400 g bažantích prsou
- 150 g zelených fazolkových lusků
- 100 g vařených jedlých kaštanů
- 1 granátové jablko
- 1 krajíc chleba
- 1 PL čerstvého tymiánu
- 1 PL másla
- 2 PL oleje
- rukola
- sůl
Dresink
- 2 PL zakysané smetany
- 1 PL olivového oleje
- 1/2 PL jablečného octa
- 1 čajová lžička dijonské hořčice
Postup:
- V misce smíchejte dohromady všechny ingredience na dresink, tedy zakysanou smetanu, dijonskou hořčici, olivový olej a jablečný ocet.
- Na pánvi zahřejte jednu polévkovou lžíci oleje a osmahněte na něm na kousky nakrájený krajíc chleba.
- V proběhu smažení přidejte sůl a tymián.
- Když jsou krutony zlatavé, odstraňte je stranou a nechte vychladnout.
- V mezidobě na stejné pánvi rozehřejte máslo a zbytek oleje.
- Následně na pánvi z obou stran orestujte na plátky pokrájená bažantí prsa a kaštany, přibližně 5-8 minut.
- Současně povařte v hrnci se slanou vodou zelené fazolky doměkka.
- Když jsou zelené fazolky, maso a kaštany hotové, vložte je na talíř.
- Přidejte rukolu a kousky granátového jablka.
- Promíchejte a na závěr pokapejte dresinkem.
Salát s bažantím masem, kaštany, fazolkami a opečenými krutony servírujte nejlépe s čerstvým pečivem.