Lahodný salát s bažantím masem, zeleninou a krutony

Lahodný salát s bažantím masem, zeleninou a krutony

Lehký, ale zároveň výživný salát, jehož výsledná chuť je tvořena kombinací řady netradičních ingrediencí.

Ingredience:

  • 400 g bažantích prsou
  • 150 g zelených fazolkových lusků
  • 100 g vařených jedlých kaštanů
  • 1 granátové jablko
  • 1 krajíc chleba
  • 1 PL čerstvého tymiánu
  • 1 PL másla
  • 2 PL oleje
  • rukola
  • sůl

Dresink

  • 2 PL zakysané smetany
  • 1 PL olivového oleje
  • 1/2 PL jablečného octa
  • 1 čajová lžička dijonské hořčice

Postup:

  1. V misce smíchejte dohromady všechny ingredience na dresink, tedy zakysanou smetanu, dijonskou hořčici, olivový olej a jablečný ocet.
  2. Na pánvi zahřejte jednu polévkovou lžíci oleje a osmahněte na něm na kousky nakrájený krajíc chleba.
  3. V proběhu smažení přidejte sůl a tymián.
  4. Když jsou krutony zlatavé, odstraňte je stranou a nechte vychladnout.
  5. V mezidobě na stejné pánvi rozehřejte máslo a zbytek oleje.
  6. Následně na pánvi z obou stran orestujte na plátky pokrájená bažantí prsa a kaštany, přibližně 5-8 minut.
  7. Současně povařte v hrnci se slanou vodou zelené fazolky doměkka.
  8. Když jsou zelené fazolky, maso a kaštany hotové, vložte je na talíř.
  9. Přidejte rukolu a kousky granátového jablka.
  10. Promíchejte a na závěr pokapejte dresinkem.

Salát s bažantím masem, kaštany, fazolkami a opečenými krutony servírujte nejlépe s čerstvým pečivem.

Salát s bažantím masem, zelenými fazolkami, kaštany, granátovým jablkem a krutony
zdroj: recipes.sainsburys.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.