Jemné kalamáry s pár ingrediencemi restované pouhých pár minut. Podávejte s citronem pro kyselost a křupavým chlebem na nabírání zbytků česnekovo-máslové omáčky. Je to delikatesa!
Ingredience
- 500 g očištěných kalamár (těla nakrájejte na kroužky a chapadla nechte celá)
- lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 2 lžičky drceného česneku
- 1 lžíce nahrubo nasekaných listů petrželky
- sůl dle chuti
- čerstvě mletý černý pepř
- 1 citron, nakrájený na osminky
Postup
- Kalamáry osušte papírovým ubrouskem.
- Ve velké pánvi rozpalte olej na vysokou teplotu.
- Přidejte kalamáry, poté přidejte máslo, česnek a petrželku.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Restujte a během restování kalamáry prohazujte, dokud nejsou hotové (trvá to cca 1 – 2 minuty).
- Dosolte, dopepřete a podávejte s citronem.