Lahodná krémová pomazánka, která vám díky velkému množství bílkovin dodá potřebnou energii.
Ingredience
- 1 měkký tvaroh
- 2 PL zakysané smetany
- 1 PL majonézy
- 1 čajová lžička másla
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
- pažitka
- sůl, pepř
POSTUP
- Vejce uvařte natvrdo.
- V mezidobě si v misce důkladně utřete dohladka tvaroh.
- Přidejte k němu zakysanou smetanu a majonézu, promíchejte.
- Přidejte prolisovaný stroužek česneku a nadrobno nakrájenou pažitku.
- Opět promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
- Uvařené vejce rozdělte na bílek a žloutek.
- Žloutek utřete s máslem a bílek nakrájte nadrobno.
- Přidejte do misky k ostatním ingrediencím a důkladně promíchejte.
Velikonoční pomazánka s tvarohem chutná skvěle především na čerstvém celozrnném pečivu.
Jak se vaří vajíčka ve vejcovaru? Podívejte se na náš test!