Klasické máslo je příliš tučné a navíc se špatně roztírá. Zaměňte ho proto za máslo pomazánkové. Už jeho název značí, že výsledek bude dokonalý.
Ingredience
- 4 vejce
- 1/2 šálku pomazánkového másla
- 1/4 čajové lžičky sušeného mletého česneku
- sůl, pepř
- majonéza (volitelné)
- čerstvé bylinky či slanina na ozdobu
Postup
- Vejce uvařte natvrdo.
- Po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na drobnější kousky.
- V misce smíchejte pomazánkové máslo s česnekem a kořením.
- Přidejte nakrájená vajíčka a promíchejte.
- V případě potřeby můžete do směsi přidat trochu majonézy.
Tuto pomazánku můžete podávat nejen s pečivem, ale lze jí potřít i plátky zeleniny a ozdobit bylinkami či slaninou.
Zbylo vám po Velikonocích doma velké množství vajíček? Použijte je do nejrůznějších vaječných pomazánek!