Italská sýrová omáčka s těstovinami

Italská sýrová omáčka s těstovinami
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Jako první zde máme recept na sýrovou omáčku v profesionálním podání. Vychutnejte si chutě jednotlivých sýrů v jednom pokrmu. 

INGREDIENCE:

  • 3 lžíce másla
  • 4,5 lžíce hladké mouky
  • 3 hrnky plnotučného mléka
  • 1 hrnku nastrouhaného sýru Monterey Jack 
  • ½ hrnku strouhaného sýru Gruyere 
  • ½ hrnku sýru Comte
  • ½ hrnku strouhaného čedaru (zhruba 60 g)
  • sůl
  • ½ lžičky pepře
  • 450 g těstovin kolínek (nebo jiné těstoviny)

POSTUP:

  • Jako první si připravte bešamel. 
  • Na rozehřátém másle si osmažte mouku a pomalu přilívejte mléko. 
  • Stále šlehejte, aby se netvořily hrudky, vařte celkem 10 minut. 
  • Mezitím si uvařte kolínka.
  • Poté přidávejte postupně sýry nejtvrdším počínaje. 
  • Jako první Monterey Jack, pak Gruyere, Comte a nakonec čedar. 
  • Než vmícháte další, počkejte, až se rozpustí. 
  • Omáčku dosolte a opepřete. 
  • K ní pak přidejte zcezená kolínka a důkladně promíchejte. 
  • Podávejte ihned. 
Sýrová omáčka s kolínky ze 4 druhů sýra.
zdroj: brandnewvegan.com

Inspirujte se dalšími bešamelovými recepty.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.