Bešamelová omáčka ze sýra s těstovinami

Bešamelová omáčka ze sýra s těstovinami
Příprava: 10 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 2

Bešamel je jednou ze základních omáček, kterou by měla zvládnout každá správná kuchařka. 

Vyzkoušejte náš jednoduchý návod na jemnou dobrotu, kterou lze podávat nejen s těstovinami, ale také s brambory či jinou zeleninou. 

Ingredience

  • 250 g těstovin (dle vlastního výběru)
  • 5 polévkových lžic nesoleného másla
  • ¼ šálku mouky
  • 2 šálky plnotučného mléka (zahřátého, ne vroucího)
  • ½ čajové lžičky soli
  • ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
  • ¼ čajové lžičky muškátového oříšku
  • ½ šálku sýru čedar (nastrouhaného)
  • 1 polévková lžíce parmazánu (nastrouhaného)

Postup

  • V osolené vodě uvařte těstoviny dle návodu na daném obalu.
  • V hrnci rozpusťte máslo a vmíchejte mouku. Vytvořte jíšku.
  • Po troškách přilévejte mléko a stále šlehejte, aby se nevytvořily hrudky. Míchejte, dokud směs nezhoustne. Potrvá to asi 10–20 minut. 
  • Ochuťte solí, pepřem a přidejte muškátový oříšek. 
  • Přisypejte čedar s parmazánem a míchejte, dokud se sýr nerozpustí.
  • Bešamelovou sýrovou omáčku na těstoviny odstavte z tepla, promíchejte a následně jí oblíbené těstoviny polijte.
  • Máte-li chuť, podávejte ozdobené čerstvými bylinkami. 
Těstoviny s bešamelovou omáčkou, zdobené čerstvými bylinkami.
zdroj: thespruceeats.com

Vyrobte si vlastní pečivo v některé z recenzemi ověřených domácích pekáren.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.