Máte rádi hamburgery? Pak do nich přidejte tuto omáčku. Pochutnáte si jako nikdy!
Ingredience
- 85 g nivy (rozdrobené na menší kousky)
- 3 polévkové lžíce podmáslí
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany
- 1 stroužek česneku (prolisovaného)
- 1 čajová lžička citronové šťávy
- ½ čajové lžičky worcesterové omáčky
- ¼ čajové lžičky mletého pepře
- ¼ čajové lžičky hořčičného prášku
- ¼ čajové lžičky soli
Postup
- V misce smíchejte sýr, podmáslí, smetanu, česnek, citronovou šťávu, worcestrovou omáčku, pepř, hořčičný prášek a sůl.
- Chcete-li, aby byla struktura omáčky hladší, rozmixujte ji ponorným mixérem. V opačném případě v ní zanechte drobné hrudky sýru.
- Misku s hotovou směsí přikryjte potravinovou folií a vložte na 30 minut do lednice. Chutě se tak propojí.
- Po této době můžete ihned podávat s oblíbeným masem nebo jen s pečivem.
- V lednici můžete, ve vzduchotěsné nádobě, skladovat sýrovou smetanovou omáčku z nivy až 1 týden.
Nechcete, aby byly noky se sýrovou omáčkou kupované? Pak si připravte recept na domácí gnocchi.